dissabte, 31 de desembre del 2011

10é aniversari

Durant el mes d'octubre han tingut lloc els actes que hem realitzat amb motiu del 10é aniversari del nostre grup. Els actes han consistit en una exposició, una actuació i tallers per a escolars.


L'exposició, amb el títol "10 anys fent cultura", ha fet un repàs per les moltes activitats que hem anat tenint durant estos 10 anys, alhora que també mostrava la indumentària valenciana dels segles XVIII, XIX i principi del XX, la majoria peces originals. Des d'ací agraïm a la família Durà-Saura la cessió de les peces per a l'exposició.


L'actuació va tindre lloc el dia 27 d'octubre i amb el lema "10 anys, 10 balls" va repassar aquells balls que més per una raó o una altra més ens han agradat, més ens han marcat o ens resulten més entranyables, alhora que anava fent un breu recorregut per les activitats més significatives de la història del grup any per any. Els balls interpretats varen ser la Jota d'Altura, el Bolero Pla de la Llosa de Ranes, les Seguidilles de Requena, el Fandango de la Font de la Figuera, la Jota de Benigànim, les Folies i la Corroquina de Morella, el Fandango de Sant Mateu, la Dansa del Vetlatori, l'Anguila de Figueroles i el Fandango d'Aiora; i al principi i al final, com no podia ser d'una altra manera, els dos balls locals, la Jota i l'Arenilla de Borriana.


També es va retre homenatge a Serafí Monfort, qui durant molts anys va tocar la guitarra en el nostre grup.


En acabant, una picadeta i una miqueta de bureo, per a poder acabar la nit amb un poc de festeta.

Finalment, els tallers estaven prevists per als dies 26 d'octubre (que es va haver de suspendre per la pluja), el dia 4 de novembre i el dia 11, en què escolars de 3r de primària de les escoles de Borriana  van aprendre les nocions bàsiques dels balls tradicionals de la nostra zona i s'ho van pan passar la mar de bé.
Des d'ací volem agrair a totes les persones que durant estos 10 anys, d'una manera o d'una altra, han col·laborat amb el nostre grup i ens ajudat a tirar avant.

Fotos exposició:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada